Een ander woord voor aardrijkskunde is geografie. Op school leer je over het aardoppervlak en het in kaart brengen van verschillende gebieden en mensen die over de hele wereld verdeeld zijn.  

Op deze plek lichten we regelmatig nieuwe aardrijkskunde thema's uit; leuke weetjes, ezelbruggetjes, illustraties, links naar handige video's en websites die dieper op de onderwerpen in gaan.   

aardrijkunde FB

De wereldbol

Vandaag de dag leven er meer dan 7,6 miljard mensen op de aarde. In het jaartal 1900 waren dit er nog maar ruim 1,6 miljard. Deze toename van de wereldbevolking is gigantisch, en men verwacht dat dit alleen maar zal toenemen. Wat zou een oorzaak kunnen zijn voor deze toenemende bevolkingsgroei?

ak3 met logo

Woordspin [de aarde]

Het maken van een woordspin of mindmap hoeft niet lastig te zijn. Je kunt de titel van een paragraaf in het midden plaatsen, en de namen van de alinea's of de dikgedrukte begrippen met een pijltje vanuit het midden op het papier noteren. Je kunt alles opschrijven of tekenen wat je wilt onthouden. De tekeningen hoeven niet mooi te zijn, als ze maar duidelijk zijn voor jou!