Huiswerkbegeleiding en bijles (3)


Huiswerkbegeleiding

Bij het HuiswerkLab begeleiden we scholieren bij hun maak- en leerwerk. We leren onze leerlingen hoe ze optimaal van hun tijd gebruik kunnen maken door met vooruitziende blik een overwogen planning te maken. Veel scholieren zitten het liefst geen minuut langer dan nodig aan hun huiswerk. Maar hoe bepaal je wat lang genoeg is?

Ben je tevreden met een zesje, of streef je naar een negen? Hoe zorg je dat je alles zo goed mogelijk kent en tóch nog genoeg tijd overhoudt voor ontspanning en leuke activiteiten? Hoe haal je het maximale uit jezelf zonder te veel van de rest van het leven te missen? Wanneer begin je met leren voor dat proefwerk van natuurkunde? Hoe verdeel je al die opdrachten over de tijd die er nog is? Hoe plan je alles zo in dat niet alle moeilijke dingen op het laatst moeten?

Samen maken we een uitgebreide huiswerkplanner. Die werken we iedere les bij. Zo heb je binnen no-time een beter overzicht over wat je te doen staat.

Lees meer...

Huiswerkbegeleiding vakinhoudelijk (3)


Bijles

Behalve huiswerkbegeleiding bieden we ook inhoudelijke ondersteuning voor alle vakken: bijles. Heb je een achterstand opgelopen bij één of meerdere vakken? Of zijn er onderwerpen die gewoon wat moeilijker zijn voor je? Geen nood, bij het HuiswerkLab spijkeren we je bij. Wij staan voor je klaar om je kennis op te frissen en vaardigheden aan te sterken!

Of het nu gaat om de talen of de exacte vakken, bij het HuiswerkLab ben je aan het juiste adres. 

Onze begeleiders en docenten bieden inhoudelijke ondersteuning bij alle basis- en middelbare schoolvakken. De meeste van onze begeleiders volgen een universitaire of HBO opleiding. Sommige volgen een docentenopleiding of zijn afgestudeerd in één van de vakken die je op de middelbare school ook krijgt. Eén ding hebben zij in ieder geval gemeen; ze kunnen ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier uitleggen.  

huiswerkbegeleiding (5)

Rust en regelmaat

Een goede planning is natuurlijk maar een klein deel van het werk, maar wel een belangrijk deel. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent. Toch moet je jezelf er natuurlijk wel aan weten te houden. Dat is lang niet altijd even makkelijk. Zelfdiscipline is bij uitstek een kenmerk van volwassenheid. Voor kinderen en jongvolwassenen is dat niet altijd makkelijk. Dat is volkomen natuurlijk. Wij helpen je na te komen wat je je voorgenomen had.

Thuis is het vaak makkelijk om afgeleid te raken. Sommige leerlingen kunnen prima op hun kamer leren, maar dat kan lang niet iedereen. Meestal is de verleiding groot om met iets anders bezig te gaan. Buiten schooltijd zijn er natuurlijk genoeg andere leuke dingen te doen. Voor je het weet heb je weer een uur Whatsappjes zitten uitwisselen met vrienden, of doelloos foto's zitten kijken op Instagram. Soms heb je het zelfs niet eens door dat je met andere dingen bezig bent, terwijl je eigenlijk zou moeten leren of huiswerk maken. Het kan best moeilijk zijn om je lang genoeg op de stof te concentreren.

Bij het HuiswerkLab heb je daar geen last van. Wij helpen je focussen op je werk, zo dat je efficiënt gebruik maakt van de tijd die je er voor hebt uitgetrokken. Als je even afgeleid bent, dan helpen we je herinneren waar je mee bezig was.

Lees meer...