werkwijze planning recht

Plannen met de HuiswerLab-planner

Eén van de moeilijkste dingen bij het maken en leren van huiswerk is op tijd beginnen. Een goede planning is het halve werk.

Bij het HuiswerkLab beginnen we de begeleiding altijd met het maken van een uitgebreid tijdschema: je HuiswerkLab-planner. Daarin noteren we ten eerste wanneer de toetsen plaatsvinden. 

Een S.O. voor Frans over drie weken? In de planner. Dat proefwerk over dat moeilijke hoofdstuk voor scheikunde wat je pas over een maand hebt? Direct opschrijven.

Lees meer...

werkwijze inhoudelijke ondersteuning

Controle

Vervolgens is het natuurlijk een kwestie van je aan die planning houden. Daar helpen wij je mee. Samen kijken we naar wat je je had voorgenomen, en of je dat ook allemaal hebt weten te doen. Is het een keer niet gelukt om alles af te krijgen wat er op je planning stond? Geen ramp, kan gebeuren. Maar dan is het natuurlijk wel zaak dat het op een ander moment gebeurt. Samen passen we je planning aan.

Tijdens de begeleiding is het de bedoeling dat e de schoolboeken meeneemt voor de vakken waar je aan gaat werken. Het kan wel eens voorkomen dat je een boek vergeet. We kijken dan samen met je in het magister of het boek digitaal het vinden is. Ook is het belangrijk dat je de HuiswerkLab-planner bij je hebt. Wij geven je tips over de organisatie omtrent school en ondersteunen je waar nodig.  

werkwijze1

Inhoudelijke ondersteuning

Tijdens het maken van je huiswerk en het leren van wat je moet weten staan onze begeleiders klaar om al je vakinhoudelijke vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om de grammatica van Engels of het periodiek systeem uit de scheikunde; je hoeft bij ons nooit lang met een probleem te zitten.

Kom je er niet helemaal uit? Vraag het aan één van de vakkundige HuiswerkLab docenten. Zij zijn van alle markten thuis. Samen zorgen we er voor dat je het in no-time onder de knie hebt!

Ook leren we je hoe je zelfstandig op zoek kan gaan om het antwoord op je vraag te vinden. Hierbij maken we gebruik van (school)boeken, maar uiteraard vooral van het internet. Welke zoekwoorden typ je in om het antwoord op je specifieke vraag te vinden? En welke websites zijn betrouwbaar of juist niet? Wij helpen je daarin op weg. 

werkwijze visualisatie

Visueel leren

Bij het HuiswerkLab geloven we sterk in de kracht van het beeld. Je hoeft echt geen 'beelddenker' te zijn om daar wat aan te hebben. Sommige dingen zijn nu eenmaal veel beter te begrijpen als je ze daadwerkelijk kunt zien. We doen er daarom alles aan om theorie die je normaal alleen in tekst voorgeschoteld krijgt, visueel te maken.

Het is een feit dat je bij visualisatie een specifiek deel van je hersenen gebruikt, namelijk de rechter hersenhelft. Dit deel houdt zich voornamelijk bezig met tekeningen, overzicht, humor, fantasie en creativiteit. De linker hersenhelft is meer ingesteld op tekst, cijfers, feiten en analyseren. Door deze twee aspecten te combineren tijdens het leerproces worden de hersenen optimaal gebruikt. 

Lees meer...